Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Visit our sponsors:
 Alternative Autos  Become a sponsor!
Alfa156.net site | Want to sponsor?
Technical (156)
 Alfa Romeo forum : Technical (156)
Subject Topic: ABS ECU Error listings Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
Black Beauty
Tourismo (guest)
Tourismo (guest)
Avatar
Rnr-up helpful 06, Pin 07’08, Banned’09-

Joined: 25 June 2005
Location: Ireland
Online Status: Offline
Posts: 20134
Posted: 20 September 2008 at 11:40 | IP Logged Quote Black Beauty

Using KWP7.1

{ address 0x20 + Auto }

with a modified KKL interface [ wire from pin 7 connected to pin 1 ]





these are the Error codes for the ABS control unit Bosch "ABS 5.3" and "ABS 2E":

12-diagnosis - Start / End (Starts / Ends with the diagnosis)
16-valve defect magnetic front LH /
17-valve defect magnetic front RH /
18-magnetic valve defect behind
19-defective safety valve relay
25-False Übetragungstaktung-gear wheel defektr
26-magnetic valve defect behind LH
27-magnetic valve defect behind RH
28-defect discharge valve Magne front RH
29-defect discharge valve Magne front LH
31-defect discharge valve Magne rear LH
32-defect discharge valve Magne rear RH
35-pump defects Rückforderpumpe Relaikreis
37-Broken Bremslichtschalter
39-Broken Vordersensor LH
41-Vordersensor not connected LH
42-Broken Vordersensor RH
43-Vordersensor not connected RH
44-Broken rear sensor LH
45-Behind sensor is not connected LH
46-Broken rear sensor RH
47-back sensor is not connected RH
48-battery voltage is not okay
55-defect control unit
56-reading with "ausblinken" failed
74-lot impact on warning in the instrument block

Edited by Black Beauty on 02 February 2009 at 15:48
Back to Top View Black Beauty's Profile Search for other posts by Black Beauty
 
Black Beauty
Tourismo (guest)
Tourismo (guest)
Avatar
Rnr-up helpful 06, Pin 07’08, Banned’09-

Joined: 25 June 2005
Location: Ireland
Online Status: Offline
Posts: 20134
Posted: 24 September 2008 at 20:14 | IP Logged Quote Black Beauty

Called to see a mate today as his car had an airbag light on, so I checked his ABS system too, using KWP7.1.

No Errors found.

Back to Top View Black Beauty's Profile Search for other posts by Black Beauty
 
Black Beauty
Tourismo (guest)
Tourismo (guest)
Avatar
Rnr-up helpful 06, Pin 07’08, Banned’09-

Joined: 25 June 2005
Location: Ireland
Online Status: Offline
Posts: 20134
Posted: 02 February 2009 at 15:52 | IP Logged Quote Black Beauty

pictures updated.:)
Back to Top View Black Beauty's Profile Search for other posts by Black Beauty
 
adrianjgsmith
Junior Alfisti
Junior Alfisti


Joined: 26 February 2009
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 1
Posted: 26 February 2009 at 16:41 | IP Logged Quote adrianjgsmith

Hi,

I've come up with an ABS warning in my dash. Hooked it up to Unidiag, and it looks like I have an error 11 (which isn't in your list). Does that make any sense to you?

Unidiag screengrab for my error:

http://farm4.static.flickr.com/3136/3294551157_9348f62f42_o. jpg

Cheers,
Adrian
Back to Top View adrianjgsmith's Profile Search for other posts by adrianjgsmith
 
Black Beauty
Tourismo (guest)
Tourismo (guest)
Avatar
Rnr-up helpful 06, Pin 07’08, Banned’09-

Joined: 25 June 2005
Location: Ireland
Online Status: Offline
Posts: 20134
Posted: 26 February 2009 at 16:56 | IP Logged Quote Black Beauty

sorry, no picture at that link
Back to Top View Black Beauty's Profile Search for other posts by Black Beauty
 
Black Beauty
Tourismo (guest)
Tourismo (guest)
Avatar
Rnr-up helpful 06, Pin 07’08, Banned’09-

Joined: 25 June 2005
Location: Ireland
Online Status: Offline
Posts: 20134
Posted: 26 February 2009 at 17:11 | IP Logged Quote Black Beauty

error is 0B [ hex ] not 11 [ decimal ]
Back to Top View Black Beauty's Profile Search for other posts by Black Beauty
 
t-spark
Junior Alfisti
Junior Alfisti


Joined: 06 January 2009
Location: Lithuania
Online Status: Offline
Posts: 3
Posted: 07 April 2009 at 08:39 | IP Logged Quote t-spark

I have this error: DTC:0x0A = 10.

Which error is it according your list above? 0A in hex is equal 10 in decimal.
Back to Top View t-spark's Profile Search for other posts by t-spark Visit t-spark's Homepage
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.92
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

This page was generated in 0,2969 seconds.