Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Visit our sponsors:
 Alternative Autos  Become a sponsor!
Alfa156.net site | Want to sponsor?
Technical (159/Brera)
 Alfa Romeo forum : Technical (159/Brera)
Subject Topic: Limp mode Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 17 June 2017 at 16:27 | IP Logged Quote Cyderdelic

Happened when going slow in roadworks, drive over Dartmoor was rather sedate.

__________________
Don't be nasty have a pasty, don't be shy have a pie.
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 
CJ Romeo
Don Corleone
Don Corleone
Avatar
Random Awards 2010, 05, 07, 2nd ,06

Joined: 15 January 2004
Location: Scotland
Online Status: Offline
Posts: 17828
Posted: 17 June 2017 at 20:23 | IP Logged Quote CJ Romeo

Did it throw a code? - filter warning up?

__________________
2008 Alfa Romeo 159 Ti RIP

Back to Top View CJ Romeo's Profile Search for other posts by CJ Romeo
 
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 18 June 2017 at 09:21 | IP Logged Quote Cyderdelic

Just went "get engine checked" and engine warning light came on. Had the tubes to the doc sensor replaced thŕee weeks ago. Haven't noticed a regen since.

Edited by Cyderdelic on 18 June 2017 at 09:26


__________________
Don't be nasty have a pasty, don't be shy have a pie.
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 20 June 2017 at 09:02 | IP Logged Quote Cyderdelic

It's going in and out of limp. Ricky sensor?

__________________
Don't be nasty have a pasty, don't be shy have a pie.
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 
CJ Romeo
Don Corleone
Don Corleone
Avatar
Random Awards 2010, 05, 07, 2nd ,06

Joined: 15 January 2004
Location: Scotland
Online Status: Offline
Posts: 17828
Posted: 22 June 2017 at 09:03 | IP Logged Quote CJ Romeo

I dont know, need to get the codes read and maybe drive with multiecuscan looking at the parameters for anything thats got odd readings.

__________________
2008 Alfa Romeo 159 Ti RIP

Back to Top View CJ Romeo's Profile Search for other posts by CJ Romeo
 
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 26 June 2017 at 21:12 | IP Logged Quote Cyderdelic

Computer says dpf sensor,

__________________
Don't be nasty have a pasty, don't be shy have a pie.
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 27 June 2017 at 22:54 | IP Logged Quote Cyderdelic

Dog sensor replaced for £150. 2 miles later and it's bad in limp mode. Not happy
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 
CJ Romeo
Don Corleone
Don Corleone
Avatar
Random Awards 2010, 05, 07, 2nd ,06

Joined: 15 January 2004
Location: Scotland
Online Status: Offline
Posts: 17828
Posted: 29 June 2017 at 15:02 | IP Logged Quote CJ Romeo

So the DPF differential pressure sensor is new, as are the hoses, but youve a DPF sensor fault?

Sounds like it might be the wiring - it gets extremely hot round there.

__________________
2008 Alfa Romeo 159 Ti RIP

Back to Top View CJ Romeo's Profile Search for other posts by CJ Romeo
 
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 01 July 2017 at 14:07 | IP Logged Quote Cyderdelic

Wiring sounds quite a plausible explanation.

Just put some archoil cleaner through it. It starting a lot better with no smoke. May have had clogged injectors as well.

__________________
Don't be nasty have a pasty, don't be shy have a pie.
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 16 July 2017 at 19:19 | IP Logged Quote Cyderdelic

This fault has gone, maybe mechanic was right.

See new thread, now spotted New problem

__________________
Don't be nasty have a pasty, don't be shy have a pie.
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 
Cyderdelic
Junior Alfisti
Junior Alfisti
Avatar

Joined: 12 March 2006
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 835
Posted: 23 July 2017 at 18:05 | IP Logged Quote Cyderdelic

And back in limp mode again.

__________________
Don't be nasty have a pasty, don't be shy have a pie.
Back to Top View Cyderdelic's Profile Search for other posts by Cyderdelic
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.92
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

This page was generated in 0,5781 seconds.